Sitede Ara

Eklem ağrıları, eklemlerde şişlik ve kızarıklık, sabah tutukluğu, bel ve kalça ağrısı, omuz ağrısı, sırt ağrısı, yorgunluk gibi bir çok farklı şikayetle ortaya çıkan hastalıklardır. İlaç tedavisi, fizik tedavi, prp, proloterapi, eklem içi enjeksiyonlar ile tedavi edilebilmektedirler. Erken tanı ve uygun tedavi, hastalıkların ilerleyici eklem harabiyeti oluşturmasını önlemek için gereken en önemli basamaklardır.

Romatoid Artrit

Romatoid artrit, uzun süreli, sistemik, iltihaplı ve sebebi bilinmeyen, eklem ağrısı, şişlik, hareket kısıtkılığı, sabah tutukluğu, gece ağrısı, egzersizle rahatlama ile karakterize hastalık olan romatoid artrit (RA) tüm dünyada bütün ırk ve etnik gruplarda görülür. En çok görülen ve kronik iltihaplı romatizmal hastalıktır. Diğer organlarda da bazı belirtiler olabilir. Kalp zarının ve akciğer zarının iltihabı, gözde meydana gelen iltihaplanmalar RA’nın etkilemesi sonucu organlarda görülen bulgulardır. Ciltte vaskülitis dediğimiz özellikle alt baldırda görülen, kılcal damar iltihabı oluşabilir. Ağızda ve gözde kuruluk oluşabilir.

Diz Ankilozan Spondilit

Ankilozan spondilit (AS), çoğunlukla genç yaşlarda ortaya çıkan ve esas olarak omurgayı ve omurganın son kısmı ile leğen kemikleri arasında yer alan sakroiliyak eklemleri etkileyen inflamatuvar (iltihaplı) bir romatizmadır.

Bel, sırt, boyun ve kalçaların arka kısımlarında hissedilen ağrı, dinlenmeyle ortaya çıkar veya şiddetlenir ve günlük hareketlerle azalır. Ağrı gecenin ilerleyen saatlerinde uykudan uyandırabilir. Tipik olarak, yarım saatin üzerinde süren sabah tutukluğu/katılığı ağrıya eşlik eder.

Eklem Romatizması

Eklem ağrı, hassasiyet ve şişliği, sabahları eklem sertliği, ile seyreden iltihaplı romatizmalardır. Çocukluk çağı ve erişkinlerde görülebilen çok çeşitli iltihaplı romatizma çeşidi vardır. Uygun tanı, tedavi ve takiple hastalık kontrol altına alınabilemkte ve hastalığa bağlı gelişebilecek diğer organ hasarları önlenebilmektedir.

İlaç ve fizik tedavi ile artrozlar tedavi edilir. İleri dönemlerinde, nadiren ameliyat gerekir.

Kireçlenme

Osteoartroz(kireçlenme) en sık görülen romatizma çeşididir. İltihapsız eklem romatizmasıdır. Bir veya daha çok eklemde ağrı, eklem tutukluğu, eklemden ses gelmesi, hareket kısıtlılığı ve şekil bozuklukları karakterizedir.

İlaç, fizik tedavi, prp, proloterapi, hiyeluronik asit enjeksiyonları ile tedavi edilebilmektedir. İleri dönemlerinde, nadiren ameliyat gerekir.

Yumuşak Doku Romatizması

Yumuşak doku romatizması ( fibromiyalji), yaygın kas, iskelet sistemi ağrısı, yorgunluk, uyku bozukluğu bulguları olan kronik, karmaşık bir ağrı sendromudur. Bunun dışında sabah tutukluğu, dikkat ve bellek bozukluğu, irritabl barsak (karın ağrısı, ishal, kabızlık), irritabl mesane (sık idrara gitme), çene ekleminde ağrı, baş ağrısı, göz ve ağız kuruluğu, el ve ayaklarda uyuşma, huzursuz bacak sendromu, aşırı terleme gibi hastalıkla birlikte seyredebilen başka belirtiler de mevcuttur, ancak bunların hepsi her olguda gözlenmeyebilir.

SLE, Polimiyozit, Reynaud Hastalığı

Lupus aşırı yorgunluk, ağrılı veya şişmiş eklemler, açıklanamayan ateş, deri döküntüleri, deri, böbrekler, kalp, akciğerler, kan damarları ve beyni de içeren vücudun birçok bölgesini tutabilen iltihaplı romatizma çeşitidir.

Hali hazırda lupusun tam bir tedavisi yoktur. Ancak, lupus'un bulguları uygun tedavilerle kontrol edilebilir ve bu hastalığı olan insanlar aktif ve sağlıklı yaşam sürdürebilir.

Doktorlarımız