ONLİNE İŞLEMLER
Tüp Bebek Merkezimizde Uygulanan Tedavi Yöntemleri
Günümüzde en çok tercih edilen kısırlık tedavilerinin başında “Tüp bebek” geliyor ve çiftler tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi olabiliyor. Tüp Bebek merkezinde tedaviler her hasta için özel olarak belirlenir ve özenle uygulanır.
Blastokist kısaca rahim yüzeyine tutunma olasılığı yüksek olan embriyodur. Embriyonun ana rahmine tutunmadan önce ulaştığı en son aşamaya blastokist aşaması denir. Bu işlemin gerçekleşebilmesi için laboratuvar şartlarının iyi olması gerekmektedir. Aksi halde embriyo gelişiminde yavaşlama olur ve embriyo blastokist haline gelemeyebilir. Bu uygulama iyi kalitede embriyosu olan herkes için uygundur.
Aşılama olarak da bilinen intrauterin inseminasyon tedavisi çocuğu olmayan çiftlere uygulanan en yaygın tedavilerden biridir. Aşılama erkekten alınan spermin laboratuvarda hazırlanarak tam yumurtlama zamanında rahme aktarılmasıdır. Aşılama tedavisi sperm sayısı, yapısı ve hareketliliği normalin altında olan hastalara uygulanır. İşlemden sonraki 15 gün içerisinde anne adayı en fazla 2-3 kere ulstrasonografi ve en son aşılama için hastaneye çağrılır.
Ovulasyon indüksiyonu (yumurtlama tedavisi), ilaçlar ile yumurtlamanın sağlanmasını, yumurtlama sayısının artırılmasını ve bu sayede gebe kalma olasılığının artmasını amaçlayan bir uygulamadır.
Mikroenjeksiyon infertil (kısır) çiftlerde tercih edilen bir diğer yöntemdir. Menide birkaç tane canlı spermi olan kişilerde bile bu yöntem uygulanabilir. İşlem tüp bebek tedavileriyle benzerdir. Yumurtalıklar uyarıldıktan sonra çatlatma iğnesi ile çatlatılır ve toplanan oositlerin (yumurtaların) içerisine laboratuvar ortamında robot yardımıyla spermler bırakılır.