ONLİNE İŞLEMLER
Minik Kalpler Güvenle Atsın…
Pediatrik Kardiyoloji Bölümü’nde, anne karnındaki bebeğin kalp hastalığının fetal ekokardiyografi ile tanınmasından başlayarak, doğumdan itibaren doğuştan kalp hastalıkları, çocuklarda kalp romatizması gibi sonradan gelişen kalp rahatsızlıkları ve çocukluk çağında ciddi bir sorun olan kalp ritim bozukluklarının tanı ve tedavisi, uzman ve deneyimli bir kadro tarafından yapılmaktadır. Bölümde açık ameliyata gerek kalmadan çocuklarda, anjiyo yoluyla yapılabilen kalp deliği kapatma ve balon işlemleri gibi her türlü girişimsel işlem başarı ile uygulanmaktadır. Kalp cerrahisi gerektiren vakalar açısından da Medipol Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi ülkemizdeki sayılı birkaç merkezden biridir.
Bölüm bünyesinde yer alan Pediatrik Aritmi Merkezi, çocuklardaki ritim bozuklukları ile ilgili her türlü teşhis ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı dünyadaki çok az sayıdaki merkezden biridir.
Medipol Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi’nde, tamamı akıllı sistemlerle donatılmış, prematüre yenidoğandan en ileri yaş grubuna hitap eden Mono Plan Kardiyak Anjiyo, Bi Plan Anjiyo, Pediatrik Anjiyo Laboratuvarları bulunmaktadır.
Medipol Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü’nde her türlü doğumsal kalp ve damar hastalıkları, prematüre yenidoğanlarda, ileri yaş bebek ve çocuklarda başarı ile tedavi edilmektedir. Anne karnında tanı konulan bebeklere, doğumla eş zamanlı olarak hazır bekletilen ameliyathanede doğumdan hemen sonra müdahale edilebilmektedir. Hastalarda genellikle daha iyi kozmetik sonuçlar vermesi açısından sınırlı kesiler ve uygun vakalarda minimal invaziv girişimler tercih edilmektedir.
Bazı bebeklerde, Çocuk Kardiyoloji Bölümü ile ortak (hibrid) girişim yapılmakta ve hastalar tedavi edilmektedir. Hastaların ameliyat öncesinde ve sonrasındaki izlemlerinde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Kardiyoloji Bölümü ile işbirliği içinde çalışılmaktadır. Hastanede doğan hastaların yanı sıra şehir/ ülke dışından kabul edilen hastalar hava/ kara yolu ile hastaneye ulaştırıldıktan sonra Yenidoğan Ünitesi’nde hazırlıkları tamamlanıp ameliyata alınmaktadır. Özel bir mimari tasarıma sahip heliport alanı sayesinde şehir dışından transfer edilen hastalar en kısa sürede ve güvenli biçimde sağlık ambulansları ile taşınmaktadır
Holter EKG Efor testi Olay kaydedici (event recorder) Sinyal ortalamalı EKG Tilt masası Transtorasik ve transözofajeal ekokardiyografik inceleme Genetik aritmilerde genetik testler Girişimsel işlemler üç boyutlu sistem yardımı ile loroskopisiz ablasyon (İlk kez bölüm sorumlusu Prof. Dr. Volkan Tuzcu tarafından ABD’de iken 2004 yılında geliştirilmiştir.) Kriyoablasyon (dondurma yöntemi) Kalıcı kalp pili Defibrilatör (ICD) takılması ve izlemi