Sitede Ara

Medipol Mega Üniversite Hastanesin'den Acil Çağrı

Öncelikle acil durumların neleri kapsadığını anlatan Bulut, “Trafik kazası, yüksekten düşme gibi yaralanmalar, Kalp krizi, astım krizi, bronşit hastalarının atak anları gibi nefes darlığı durumları, halk arasında felç dediğimiz inme, akut bilinç değişikliği, gibi durumu hayati risk taşıyanlar acil vaka diye tabir edilir” diye konuştu.

Acil hastalarının öncelikli olarak ambulans ile tam teşekküllü bir hastaneye getirilmeleri gerektiğini vurgulayan Bulut, “Dakikalar içerisinde tedaviye başlanması gerekiyor. Hayati riski atlatmanın yanı sıra vücutta kalıcı hasar bırakmadan, hastanın yaşamına kaliteli ve konforlu bir şekilde devam edebilmesi için ilk müdahalenin acil tıp doktorları tarafından yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

Poliklinikte yer bulamayan hastaların acil servisleri kullanmamasının altını çizen Bulut, Hastalar acil servise başvurduğunda daha hızlı ve ücretsiz muayene olabileceklerini, randevusuz olarak polikliniklere daha kolay başvurabileceklerini düşündüklerini ve bu durumun acil servislerde gerçek acil hastalara müdahaleyi ciddi anlamda aksattığını belirtti. 

Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehtap Bulut sözlerine şöyle devam etti;

Trafikte araçlar, ambulans giderken arkasından hızlı manevralar yapıyor. Bu tür manevralar kazaya sebebiyet verebilir. Sürücülerin ambulansa yol vermemesi, 112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, adreslerin açıklayıcı şekilde anlatılmaması gibi nedenlerle maalesef ambulansların hastaya ulaşmasını zorlaştırıyor. Bu gibi durumlardan dolayı unutmamalıyız ki birçok hayatı riske atabiliriz.”

Haberi okumak için tıklayınız!


25 Aralık 2017, Pazartesi