Sitede Ara

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Açıklamasıdır

Kansere karşı verdiği mücadelesiyle tanıdığımız Neslican Tay kızımızı toprağa verdiğimiz bu acılı günde, sosyal medya ve bazı sitelerde hakkımızda başlatılan yanıltıcı ve mesnetsiz haberler bizi açıklama yapmaya mecbur bırakmıştır.

Söz konusu asılsız iftiralarda bahsi geçen Neslican Tay’ın vefatının ailesinden önce basına duyurulduğu haberleri tamamen yalandır.  

Neslican’ın bize başvurduğu 6 Eylül 2019’dan hayata gözlerini yumduğu 20 Eylül 2019’a kadar olan tüm süreçte hastamızın mahremiyet hakkı çerçevesinde hastalığıyla ilgili bilgiler gizli tutulmuştur. Vefat haberi resmi prosedürlere uygun olarak önce aileyle paylaşılmış, acı haber kamuoyuna bir saat sonra yazılı açıklama şeklinde duyurulmuştur.

Nitekim, sosyal medyada söz konusu iddiaları ilk paylaşan kişi daha sonra yayınladığı videoda olayı yanlış anladığını itiraf etmiş, Medipol ailesinden özür dilemiştir. Neslican’ın ailesi ve hastanemizi hedef alan linç kampanyasına karşı Neslican’ın dayısı Ömer Yazıcı da basın aracılığıyla iftiraları yalanlamış ve tüm süreçte yanlarında olan hastanemize teşekkür etmiştir.

 

Neslican'ın ailesinin yaptığı basın toplantısından dayısı Ömer Yazıcı'nın ilgili açıklamasını izleyebilirsiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


22 Eylül 2019, Pazar