ANLAŞMALI KURUMLAR
KURUMSAL
MERKEZLERİMİZ
BİLGİ KÖŞESİ
444 70 44
FOR INTERNATIONAL PATIENTS
TR
EN
AR
FR
RU
DE
AZ
AL
BG
UZ
RO
GE
MN
KZ
RS
Geri
TR
EN
AR
FR
RU
DE
AZ
AL
BG
UZ
RO
GE
MN
KZ
RS
ONLİNE İŞLEMLER
ÜYE GİRİŞİ
RANDEVU
REÇETELER
TAHLİL SONUÇLARI
E-GEÇMİŞ OLSUN
MEDİPOL BEBEKLERİ
TIBBİ BİRİMLER
DOKTORLARIMIZ
TEKNOLOJİ
CHECK-UP
Neden Check-Up Yaptırmalıyız?
Check-Up
Adımları
Check-Up Hazırlık Bilgileri
Check-Up
Paketleri
Burada Hayat Var!
EVDE SAĞLIK
İLETİŞİM
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Dış Temsilcilikler
Burada Hayat Var!
HASTANELERİMİZ
Koşuyolu
İstanbul Medipol Hastanesi
Bağcılar
Medipol Mega Üniversite Hastanesi
Esenler
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Sefaköy
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Vatan
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Çamlıca
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Unkapanı
Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
Pendik
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Bahçelievler
Medipol Hastanesi
Ankara
Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
Medipol Acıbadem
Bölge Hastanesi
Burada Hayat Var!
ANLAŞMALI KURUMLAR
KURUMSAL
MERKEZLERİMİZ
BİLGİ KÖŞESİ
444 70 44
ONLINE İŞLEMLER
ÜYE GİRİŞİ
RANDEVU
REÇETELER
TAHLİL SONUÇLARI
E-GEÇMİŞ OLSUN
Sitede Ara
TÜM SONUÇLAR
ARA
Medipol Sağlık Grubu
Kurumsal
Haberler
Medyada Medipol
Bayramı sağlıklı ikramlarla karşılayın
Ramazan boyunca oruç tuttuysanız iftar ve sahurun arasında çok az zaman olması yüzünden öğün sayısını azalttınız ve beslenme düzeninizi tamamen değiştirdiniz demektir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sanem Avcı, “Ramazanın bitmesiyle normal beslenme düzenine geçeceğiniz günler; ziyarete gittiğiniz eş, dost, akrabanın ikram için hazırladıkları kalorisi yüksek şeker, çikolata ve şerbetli tatlılarla karşılaşacağınız ısrarcı anlar anlamına geliyor” diyerek uyarıyor ve ekliyor: BEDENİNİZİ ALIŞTIRARAK YEMEK YİYİN “Geleneklerimizde misafirlere meyve ya da sütlü tatlı sunmak yok. Ziyaret için gittiğiniz her ortamda bolca şeker, çikolata ve şerbetli tatlı ikram edilecek. İkramları ev sahiplerine ya da büyüklere saygısızlık gibi gelebileceğini düşünerek geri çevirmekte zorlanacaksınız. Bayramı, ramazan öncesindeki beslenme düzeninize döneceğiniz geçiş günleri gibi düşünmeli ve ilk güne hafif beslenerek başlayıp bedeninizi alıştırarak yemek yemelisiniz. Üçüncü gün tüketiminizi ilk güne oranla biraz daha artırarak normal beslenme düzeninize geçiş yapmalısınız.” İDEAL BAYRAM MÖNÜSÜ KAHVALTI ■ Yarım yağlı peynir ■ Haşlanmış yumurta ■ Zeytin ■ Domates, salatalık gibi söğüş sebzeler ■ Tam tahıllı ekmek (tam buğday, çavdar veya yulaf) ARA ÖĞÜN ■ Meyve ÖĞLE ■ 1 kâse çorba ■ 3-4 köfte büyüklüğü kadar ızgara/ fırında/haşlama yağsız kırmızı et veya bu etten yapılmış köfte, tavuk, balık ya da hindi ■ Tam tahıllı ekmek veya bulgur pilavı ■ Az yağlı salata veya 4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği ARA ÖĞÜN ■ Sütlü kahve + 1 parça çikolata ■ Kuru meyve + ceviz, fındık veya badem ■ Dondurma ■ 1 küçük kâse sütlü tatlı AKŞAM ■ 1 kâse çorba ■ Tam tahıllı ekmek veya bulgur pilavı ■ Etsiz sebze yemeği veya kurubaklagil yemeği ■ Yoğurt veya kefir veya cacık ■ Salata ARA ÖĞÜN ■ Meyve BAYRAMDA MİSAFİRLERİNİZE BU HAFİF TATLILARI İKRAM EDİN 1) KEÇİBOYNUZU KURABİYESİ Malzemeler: ■ 2 su bardağı kepekli un ■ Yarım su bardağı üzüm pekmezi ■ Yarım su bardağı keçiboynuzu tozu ■ 1/3 su bardağı zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Fırını önceden 175 dereceye kadar ısıtın. Bir tavada keçiboynuzu tozunu koyu kahverengi renk alıncaya kadar kavurun. Tüm malzemeyi bir kâsede hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Hamuru küçük toplar halinde yuvarlayın ve tepsiye dizerek 10 dakika kadar pişirin. 2) YULAF EZMELİ KURABİYE MALZEMELER: ■ 1 su bardağı yulaf ■ 2/3 su bardağı yulaf kepeği ■ 1/2 fincan kuru üzüm ■ 2 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu ■ 2 çorba kaşığı susam ■ 1/3 su bardağı üzüm pekmezi ■ 1/2 badem sütü veya su ■ Vanilya HAZIRLANIŞI: Fırını önceden 175 dereceye kadar ısıtın. Yulafları altın rengi olana kadar kavurun. Üzümleri blender’da parçalayın. Tüm malzemeyi bir kâsenin içinde bir araya getirin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru tepside pişirme kâğıdının üzerine koyun ve bir çatal yardımıyla yayın. Pişirmeden önce hamuru küçük kareler halinde şekilde kesin ve 25 dakika pişirin. Pişirdikten sonra kıtır kıtır olmaları için pişirme kâğıdından ayırdığınız kurabiyeleri ters şekilde tepsiye geri koyup kapattığınız fırının içinde soğumaya bırakın. HAZMI KOLAYLAŞTIRAN İÇECEK Malzemeler: ■ 1 tatlı kaşığı papatya ■ 1 tatlı kaşığı rezene ■ 1 tatlı kaşığı zerdeçal ■ 1 tatlı kaşığı nane ■ Yarım limon HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeleri 1 büyük fincan sıcak suya ilave edin. Ağzı kapalı şekilde 10 dakika demlendirin. http://www.haberturk.com/saglik/haber/1102837-bayrami-saglikli-ikramlarla-karsilayin
14 Temmuz 2015, Salı
Haberi Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
LinkedIn'de Paylaş
ANLAŞMALI KURUMLAR
GALERİ
TANITIM FİLMİ
İLETİŞİM FORMU
İNSAN KAYNAKLARI
Medipol Sağlık Grubu yenilik ve gelişmelerinden
haberdar olabilirsiniz.