Sitede Ara

Akıllı İlaç Yönetim Sistemi Sayesinde Yanlış İlaç Kullanımının Önüne Geçiliyor

Medipol Sağlık Grubu, Akıllı İlaç Yönetim Sistemiyle Hata Riskini Sıfıra İndirdi

Medipol Sağlık Grubu, eczacılık alanındaki yeni uygulamalarla hata riskini sıfıra indiriyor. Hastaların yanlış ilaç kullanımının önüne geçmek adına Akıllı İlaçYönetim Sistemi’ni hayata geçirdiklerini belirten Eczacılık Hizmetleri Koordinatörü Eczacı Yıldız Türkaydın,“İlaçlar şifa bulmak için üretilmiştir. Doğru şekilde kullanılmadığında ise zehir haline dönüşebilir.” dedi.
Medipol Sağlık Grubu, teknolojinin tüm imkânlarındanfaydalanarak sağlık alanındaki çalışmalarına dâhil ediyor. 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü kapsamında Medipol Sağlık Grubu Eczacılık Hizmetleri Koordinatörü Eczacı Yıldız Türkaydın, Akıllı İlaç Yönetim Sistemi, eczacılık faaliyetleri ve sürecin işleyişi hakkında bilgi verdi. Sağlık sektörünün önemli yapı taşlarından birini de eczacıların oluşturduğunu belirten Eczacı Yıldız Türkaydın, “Eczacılar, hastalara ilacın doğru şekilde, doğru yolda ve doğru zamanda temin edilmesi adına çok önemli bir rol üstlenmektedir.” dedi. 

İlaçlar Parmak İziyle Alınıyor

Hastaya ilacın güvenle ulaştırılması adına Akıllı İlaç Yönetim Sistemi’nin hayata geçirildiğini dile getiren Türkaydın,“Hastanemizde Akıllı İlaç Yönetim Sistemi’ni kullanmaktayız. Bu sistem sayesinde ilacın güvenliğini sağlıyoruz. Hekim, sistem üzerinden yatan hastasınakullanmak istediği ilacı belirliyor. Eczacı da ilacın özelliklerini, etkileşimini, maksimum doz ve kilo kontrolünü yapıyor. Eğer bir problem yoksa sistem üzerinden onaylıyor.Daha sonra hemşireler parmak izini okutularak hasta adına ilacı alıyor. Bu sistem bize oluşabilecek herhangi bir ilaç hatasını tamamen bertaraf etmemizi sağlıyor.” diye konuştu.

Bilinçsiz Vitamin Kullanımına Dikkat

İlaçların şifa için üretildiğini vurgulayan Türkaydın, “Doğru ellerde ve doğru miktarda kullanmadığımızda ilaç zehir haline dönüşebilir. Bu nedenle çok ilaç kullanmak değil, doğru ilaç kullanmak önemlidir. Özellikle vitamin, bitkisel ürün ve ağrı kesiciler son dönemde çok fazla ve bilinçsizce kullanılmaktadır. Bu ilaçları kullanmadan önce mutlaka hekime danışmak gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Yayınlandığı Haber Siteleri:

  1. ensondakika.com.tr
  2. muhalif.com.tr
  3. analizgazetesi.com.tr
  4. ekonomim.com
  5. canligaste.com

25 Eylül 2024, Çarşamba