ONLİNE İŞLEMLER
Bilimsel güncel bilgilerin ışığında, hasta ve çalışan memnuniyetiyle sağlığınızın yanındayız.
Hemşirelik bir toplum hizmeti olarak en eski tarihlerden beri var olan, insanları sağlıklı kılmak, rahatlığını sağlamak, hastaya bakmak ve hastaya güvende olduğu duygusunu sağlamak isteği ile ortaya çıkan bir meslektir. THD (Türk Hemşireler Derneği) Eğitim Komisyonunun 1981 yılında yapmış olduğu tanıma göre; "Hemşirelik, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesinden, bu kişilerin eğitiminden sorumlu bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplinidir". Hemşirelik, birey, aile ve toplumun sağlık durumu ile ilgilenen uygulamalı bir sağlık disiplinidir. İnsanı tanımayı ve insanın yaşam süreci boyunca deneyimlediği, sağlık/ hastalık durumlarında gereksindiği bakım ve uygulamaları gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda hemşirelerin “bakım verme” ve “tedavi planına katılma” rolleri yanı sıra, “güvenli ve sağlıklı bir çevre oluşturma”, “eğitim”, “danışmanlık”, “araştırma”, “yönetim”, “kalite geliştirme”, “işbirliği yapma”, “iletişimi sağlama” gibi rolleri de bulunmaktadır.
Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde Hemşirelik Hizmetlerinin misyonu; kurum misyonu doğrultusunda, bilimsel güncel bilgilerin ışığında hemşirelik sürecini etkin uygulayarak hasta güvenliği ve memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmaktır.
Hemşirelik Hizmetleri vizyonu ise; yaşamın en önemli değerlerinden biri olan SAĞLIK gereksinimlerini, teknolojiden yararlanarak, bilimsel yaklaşım ile uluslararası standartlarda karşılayan, hemşirelikte standart belirleyici olan, hemşirelik bakım ve uygulamalarını hasta güvenliği hedefleri doğrultusunda gerçekleştiren, çalışanlarını sürekli eğitim ile yetiştiren, geliştiren ve kariyer olanakları sunan, sağlık profesyonelleri ve hizmet alanlar için uluslararası bir referans merkezi olmaktır.
Hemşirelik hizmetlerinin hedeflerine ulaşması için güçlü ve donanımlı bir kadronun gerekliliği kaçınılmazdır. Bu nedenle çalışanların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı ilke edinen bir yönetim anlayışı ile hareket edilmektedir.
Medipol Üniversitesi Hastanesi Hemşireleri; birey ve ailesinin sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik olarak;
Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından işe başlayan tüm hemşirelik hizmetleri ekibine (ebe, hemşire, ATT) HKS ve JCI standartları doğrultusunda hasta güvenliği ve temel hemşirelik uygulamalarını içeren 6 günlük oryantasyon eğitimi verilir. Eğitim etkinliği ön test- son test ile değerlendirilir ve yılda bir tekrarlanır.
Eğitimin amacı; tüm hemşire/ebe ve teknisyenlerimize, kalp-solunum durması durumunda yeniden canlandırması ve havayolu tıkanıklıklarına müdahale konusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır. Eğitim süresi 1 gün olup eğitim etkinliği ön test- son test ile değerlendirilir ve yılda bir tekrarlanır.
Birime yeni katılmış olan hemşirelerin, birim eğitim ve uyum sürecini kapsayan, çalışacakları birime özel olarak hazırlanmış Klinik Adaptasyon Dosyası üzerinden belirlenen süre ve aralıklarla Eğitim Gelişim Hemşiresi, Birim Sorumlu Hemşiresi, Ekip Lideri tarafından takip edilmesidir. Değerlendirme süresi 2 aydır.
Klinik adaptasyon eğitimleri ve bakımın devamlılığını sağlamaya yönelik eğitimler olarak Eğitim Gelişim Hemşireleri ve Birim Sorumluları tarafından planlanır ve uygulanır.
Ameliyathane dışı alanlarda sedasyon uygulanan hastaların takibini yapan ebe ve hemşirelerimize hastaların takibi/bakımı konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla hemşirelik hizmetleri müdürlüğüne bağlı çalışan herkese verilir. Eğitim süresi 1 saat olup eğitim etkinliği ön test- son test ile değerlendirilir ve yılda bir kez tekrarlanır.
Bulunduğu bölüm içinde hemşire rehberliğinde; hasta bakımı ve taşınmasında hemşireye yardımcı olmak, hastanın ilgili yerlere transferini yapmak, özel alan olarak tanımlanan alanlarda (koroner yoğun bakım, genel yoğun bakım, anjiyo laboratuvarı, kalp-damar cerrahi yoğun bakım, ameliyathane, kemoterapi, kemik iliği vb.) bölümün temizlik işlerini yapmak, tüm uygulama ve girişimlerde hasta güvenliğini sağlamak, birim hemşiresi tarafından verilen görevleri yerine getirmekten sorumludur.
Hemşirelik hizmetlerine bağlı çalışan yardımcı sağlık personelleri tarafından sunulan hizmetlerinin verim ve kalitesini yükseltmek amacıyla hasta güvenliği ve kalite kültürü doğrultusunda, ekip iletişimi ve yardımcı sağlık personellerinin görev, yetki ve sorumluluklarını bilinmesini sağlamak. Eğitim süresi 1 gündür ve yılda bir kez tekrarlanır.
Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü Kitapçığı İçin Tıklayınız (PDF)