Sitede Ara

Yağ Enjeksiyonu Nedir? Kimlere, Nasıl Uygulanır?

Yağ Enjeksiyonu Nedir? Kimlere, Nasıl Uygulanır?

Yağ enjeksiyonu, yüz ve vücudun belirli bölgelerine dolgunluk kazandırmak ve hacim kazandırmak amacıyla uygulanan işlemdir.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu, liposuction yöntemi ile vücudun belirli bölgelerinden alınan yağın, hacim kazandırılması istenen diğer bölgelere enjekte edilmesi işlemidir. Özellikle yüz, dudak, el sırtı, popo ve meme gibi bölgelerde kullanılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Kimler İçin Uygundur?

Yağ enjeksiyonu, ciltte hacim kaybı yaşayan, yüzde çökme ya da kırışıklıklar olan, dudaklarını veya diğer bölgelerini dolgunlaştırmak isteyen kişiler için uygundur. Ancak, bu işlemi yaptırmadan önce uzman bir plastik cerraha danışılması önerilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu için Yağ Nerelerden Alınır?

Yağ enjeksiyonu için yağın alındığı bölgeler, hastanın ihtiyaçlarına ve yağ birikiminin bulunduğu yerlere göre değişiklik göstermektedir. Genellikle, bu bölgeler vücutta fazla yağ depolandığı yerlerdir. En yaygın yağ alım bölgeleri ise genellikle karın, bel bölgesi, kalça ve üst bacak olarak bilinmektedir.

Bilgi ve Randevu Almak İçin Formu Doldurun

Yağ Enjeksiyonu Vücudun Hangi Bölümlerine Yapılır?

Yağ enjeksiyonu, yüz, meme, bacak ve kalça gibi vücut bölgelerine yapılabilmektedir.

Yüze Yağ Enjeksiyonu

Yüzdeki hacim kaybını telafi etmek, çizikleri ve kırışıklıkları azaltmak, dolgunluk katmak, taze ve enerjik bir görünüm kazandırmak için yanaklar, alt göz kapağı, burun üstü, elmacık kemiği, çene hattı, dudaklar ve diğer yüz bölgelerine yağ enjekte edilebilebilmektedir.

Memeye Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu, meme büyütme ameliyatı alternatifi olarak veya meme rekonstrüksiyonu sırasında kullanılabilmektedir.

Kalçaya Yağ Enjeksiyonu

"Brazilian Butt Lift" olarak da bilinen bu prosedürde, daha dolgun ve kalkık bir görünüm elde etmek için kalçalara yağ enjekte edilebilmektedir.

Bacaklara ve Dizlere Yağ Enjeksiyonu

Bacaklarda veya dizlerdeki hacim kaybını telafi etmek için uygulanabilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır?

Yağ enjeksiyonları, sedasyon ve lokal anesteziyle veya sadece lokal anestezi ile gerçekleştirilen minimal invaziv estetik uygulamalardır. 

İlk olarak, yağın alınacağı bölgeden liposuction yöntemi ile yağ toplanmaktadır. Toplanan yağ, özel bir süreçten geçirilerek temizlenir ve saf yağ hücreleri elde edilmektedir. Saf yağ hücreleri, hacim kazandırılması istenen bölgeye özel enjektörlerle enjekte edilmektedir. Bu tür işlemler hastane yatışını gerektirmez ve hastalar genellikle işlemden birkaç saat sonra normal yaşantılarına dönebilmektedir.

Uygulama sonrası oluşabilecek şişliği en aza indirmek için hemen soğuk kompres yöntemi yapılabilmektedir. Soğuk kompres, spesifik jeller veya içerisinde buz bulunan paketler ile uygulanabilmektedir.

Yağ Enjeksiyonunun Avantajları Nelerdir?

Yağ enjeksiyonunun en önemli avantajı, kullanılan yağın kişinin kendi vücudundan alınmasıdır. Bu durumda alerjik reaksiyon veya yabancı cisim reddetme riskini ortadan kaldırmaktadır.

Doğal Görünüm: Kendi vücut yağının kullanıldığı için sonuçlar oldukça doğal bir görünüme sahiptir.

Düşük Alerji Riski: Yabancı bir madde kullanılmadığı için alerjik reaksiyon riski minimaldir.

Çift Fayda: Liposuction ile yağ alınan bölgede incelme, enjekte edilen bölgede ise hacim artışı sağlanır.

Yağ Enjeksiyonu Fiyatları Nedir?

Yağ enjeksiyonu kişiye özel uygulanan bir tedavi yöntemidir. Yapılacak işlemin yöntemine göre fiyatlarda değişiklik olabilmektedir. Bu nedenle yağ enjeksiyonunun güncel fiyatları için hastanemizden bilgi alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Yağ Enjeksiyonu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Yağ enjeksiyonu işlemi genellikle 30 dk ile 2 saat aralığında değişmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Ağrılı Bir İşlem midir?

İşlem sırasında lokal anestezi ve sedasyon kullanıldığı için herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. Ancak, anestezi etkisi geçtikten sonra bazı kişiler enjeksiyon bölgesinde hafif bir ağrı hissedilebilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Sonrası İz Kalır mı?

Yağ enjeksiyonu sonrası oluşabilecek izler, genellikle yağın alındığı ve enjekte edildiği bölgelerdeki küçük kesi izleridir. Ancak bu izler, işlemi gerçekleştiren uzmanın tecrübesine ve kullanılan tekniklere bağlı olarak minimal olabilir.

Yağ Enjeksiyonundan Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?

  • İşlemden 10 gün önce kullanılan aspirin vb. Kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durulması önerilmektedir.
  • Hastanın daha önce yaşadığı sağlık sorunları, sürekli kullandığı ilaçlar ve herhangi bir ilaca alerji söz konusu ise, bu bilgilerin doktorla paylaşılması gerekmektedir.
  • İşlemden önce sigara, alkol gibi zararlı maddelerden uzak durulması gerekmektedir.

İşlemden Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir?

  • İşlem sonrası, özellikle ilk iki gün uygulama bölgesinde yağ enjeksiyonu miktarının ötesinde bir şişlik beklenebilmektedir. Bu şişlik zamanla azalmaktadır.
  • Dudak bölgesine yapılan enjeksiyonlardan sonra süreç bazen uzun olabilmekte ve şişlik yoğun bir şekilde meydana gelebilmektedir.  İşlem yapıldıktan sonraki gün uygulama alanını temizleyebilir ve nemlendirici bir krem uygulayabilirsiniz.
  • En az bir hafta spor ve egzersizlere ara verilmesi önerilmektedir.
  • Uzman doktorun verdiği ilaçlar aksatılmadan kullanılması önerilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Tekrarlanabilir mi?

Evet, tekrarlanabilir. İlk yağ transferinden sonra istenen sonuçlara ulaşılamazsa veya zamanla hacim azalırsa, ek yağ enjeksiyonları gerekebilir. Bazı kişiler ise; daha dolgun ve belirgin sonuçlar isteyebilir, kişinin durumuna göre birkaç seans daha yaptırabilir.

7 Eylül 2023