ANLAŞMALI KURUMLAR
KURUMSAL
MERKEZLERİMİZ
BİLGİ KÖŞESİ
444 70 44
FOR INTERNATIONAL PATIENTS
TR
EN
AR
FR
RU
DE
AZ
AL
BG
UZ
RO
GE
MN
KZ
RS
Geri
TR
EN
AR
FR
RU
DE
AZ
AL
BG
UZ
RO
GE
MN
KZ
RS
ONLİNE İŞLEMLER
ÜYE GİRİŞİ
RANDEVU
REÇETELER
TAHLİL SONUÇLARI
E-GEÇMİŞ OLSUN
MEDİPOL BEBEKLERİ
TIBBİ BİRİMLER
DOKTORLARIMIZ
TEKNOLOJİ
CHECK-UP
Neden Check-Up Yaptırmalıyız?
Check-Up
Adımları
Check-Up Hazırlık Bilgileri
Check-Up
Paketleri
Burada Hayat Var!
EVDE SAĞLIK
İLETİŞİM
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Dış Temsilcilikler
Burada Hayat Var!
HASTANELERİMİZ
Koşuyolu
İstanbul Medipol Hastanesi
Bağcılar
Medipol Mega Üniversite Hastanesi
Esenler
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Sefaköy
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Vatan
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Çamlıca
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Unkapanı
Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
Pendik
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Bahçelievler
Medipol Hastanesi
Ankara
Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
Medipol Acıbadem
Bölge Hastanesi
Burada Hayat Var!
ANLAŞMALI KURUMLAR
KURUMSAL
MERKEZLERİMİZ
BİLGİ KÖŞESİ
444 70 44
ONLINE İŞLEMLER
ÜYE GİRİŞİ
RANDEVU
REÇETELER
TAHLİL SONUÇLARI
E-GEÇMİŞ OLSUN
Sitede Ara
TÜM SONUÇLAR
ARA
Medipol Sağlık Grubu
Bilgi Köşesi
Bunları Biliyor Musunuz?
Sindirim sistemi hastalıkları
Yaz mevsimi hava sıcaklığının aşırı yükselmesi sebebiyle özellikle bakterilerin gıdalarda daha hızlı ve kolay çoğalmasına zemin hazırlar.
İSHAL
Günlük dışkılama sıklığının artması ve sulu dışkılama olarak tanımlanan bu durum; virüs, bakteri, parazit ya da bunların toksinleri sebebiyle meydana gelir. Yaz mevsiminde seyahat, piknik, kış mevsimine göre daha fazla sıvı tüketimi gibi sebeplerle hijyenik olmayan su ve kontamine olmuş yiyecek tüketimi nedeniyle daha fazla ishal görülür. Ayrıca ortak kullanılan havuzlardan hastalık etkenleri diğer kişilere bulaşabilir. Bunlara ek olarak havuz ve deniz suyunun yutulması da ishal ve kusmaya neden olabilir. İshal esasen vücuttan su kaybına yol açarak dehidratasyon, böbrek yetmezliği ve şoka sebep olur. Ayrıca mineral kaybı sebebiyle metabolik dengenin bozulması ve bilinç değişikliklerine de yol açabilir. Sık ve sulu dışkılama ile birlikte kusma, aşırı susama, halsizlik, göz kürelerinin çökmesi, ateş, bilinç değişiklikleri ile kendini gösterir. Önlem alınmaz ve uygun şekilde tedavisi yapılmaz ise ölümle sonuçlanabilir.
BESİN ZEHİRLENMESİ
Sıcağın etkisi ile özellikle et ve süt ürünlerinde olmak üzere uygun şekilde hazırlanmamış ya da ambalajlanmamış yiyecek ve içeceklerde mikroorganizmalar çoğalır. Bu mikropların kendisi ya da onların toksinleri ağız yoluyla alındığında karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishale yol açar. Besin zehirlenmesi çoğunlukla toksinler sebebiyle meydana gelir. Aynı gıdayı tüketen birden fazla kişide benzer yakınmalar ile kendini gösterir. Sıklıkla ateş gözlenmez ve destek tedavisi ile 1-2 gün içinde düzelir.
Korunma
:
Yiyecek ve içeceklerin temiz olmasına dikkat edilmelidir.
Satın alınan yiyeceklerin ambalajlı olmasına özen gösterilmelidir.
Bozulmuş, kokmuş, renk değiştirmiş gıdalar tüketilmemeli, ambalajlı ürünlerin son tüketim tarihlerine mutlaka bakılmalıdır.
İshal ve besin zehirlenmesinde öncelikli ve asıl tedavi vücut su ve minerallerinin yerine konulması ve destek tedavisidir. Öncelikle ağız yoluyla su ve mineral desteği “oral rehidratasyon sıvıları” ile ya da hekimlerin önerileri doğrultusunda damar yolundan sağlanmalıdır. İshalde antibiyotik tedavisinin yeri oldukça kısıtlı olup neredeyse yoktur.
ANLAŞMALI KURUMLAR
GALERİ
TANITIM FİLMİ
İLETİŞİM FORMU
İNSAN KAYNAKLARI
Medipol Sağlık Grubu yenilik ve gelişmelerinden
haberdar olabilirsiniz.