ANLAŞMALI KURUMLAR
KURUMSAL
MERKEZLERİMİZ
BİLGİ KÖŞESİ
444 70 44
FOR INTERNATIONAL PATIENTS
TR
EN
AR
FR
RU
DE
AZ
AL
BG
UZ
RO
GE
MN
KZ
RS
Geri
TR
EN
AR
FR
RU
DE
AZ
AL
BG
UZ
RO
GE
MN
KZ
RS
ONLİNE İŞLEMLER
ÜYE GİRİŞİ
RANDEVU
REÇETELER
TAHLİL SONUÇLARI
E-GEÇMİŞ OLSUN
MEDİPOL BEBEKLERİ
TIBBİ BİRİMLER
DOKTORLARIMIZ
TEKNOLOJİ
CHECK-UP
Neden Check-Up Yaptırmalıyız?
Check-Up
Adımları
Check-Up Hazırlık Bilgileri
Check-Up
Paketleri
Burada Hayat Var!
EVDE SAĞLIK
İLETİŞİM
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Dış Temsilcilikler
Burada Hayat Var!
HASTANELERİMİZ
Koşuyolu
İstanbul Medipol Hastanesi
Bağcılar
Medipol Mega Üniversite Hastanesi
Esenler
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Sefaköy
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Vatan
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Çamlıca
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Unkapanı
Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
Pendik
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Bahçelievler
Medipol Hastanesi
Ankara
Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
Medipol Acıbadem
Bölge Hastanesi
Burada Hayat Var!
ANLAŞMALI KURUMLAR
KURUMSAL
MERKEZLERİMİZ
BİLGİ KÖŞESİ
444 70 44
ONLINE İŞLEMLER
ÜYE GİRİŞİ
RANDEVU
REÇETELER
TAHLİL SONUÇLARI
E-GEÇMİŞ OLSUN
Sitede Ara
TÜM SONUÇLAR
ARA
Medipol Sağlık Grubu
Bilgi Köşesi
Bunları Biliyor Musunuz?
Sağlıklı bronzlaşmak mümkün mü?
Bronzlaşacağım derken sağlığınızdan olmayın! Yaz aylarında solaryuma giderek ya da güneş altında yatarak cildinize zarar vereceğinizi unutmayın…
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, çok sayıda insan solaryum salonlarında alıyor soluğu. Birkaç seans sonra belki istenilen bronzluğa sahip olunabilir. Ancak kesinlikle uzak durulması gereken solaryum cihazları, cildinizin rengini büyük bir hızla değiştirir. Güzelleşmek ve estetik açıdan farklı olmak adına yapılan bu işlem son derece zararlıdır. Gerek solaryum sonrasında gerekse bronzlaşmak adına yaz aylarında kontrolsüz bir şekilde güneş banyosu yapma neticesinde, kişilerin derilerinde istenmeyen bir takım değişiklikler meydana gelir. Bronzlaşma cildinizde kahverengi lekeler bırakabilir. Bu güneş lekeleri cildinizin görünümünü olumsuz etkileyebileceği gibi sizi daha yaşlı gösterebilir. Bu lekeleri gidermek için hastalara lazer tedavisi uygulanabilir ancak yine de bu lekelerin bir kısmı geçmeyebilir. Bronzlaşmak için güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalmanız, solaryum gibi işlemler cildinizde kırışıklık oluşumunu artırır. Ciltte kolajen ve elastin denilen maddeler bulunur. Yaş ilerledikçe ciltte bu maddelerin üretimi azalır ve yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Fakat cildin güneş ışınlarına fazla maruz kalması bu maddelerin ciltteki düzeyini daha da azaltarak yaşlanma sürecini hızlandırır. Ayrıca cilt elastikiyetini de kaybeder ve sarkar. Bronzlaşma isteğinin deride meydana getirebileceği en büyük zarar tümör oluşumudur. Güneşe fazla maruz kalmak ve bronzlaşmak iyi huylu veya kötü huylu tümör riskini artırır. Bunun haricinde yüz bölgesinin güneşe çok fazla maruz kalması yanak, burun ve kulak bölgelerinde kılcal damar görünümlerini artırabilir. Bronzlaşma sürecinde güne fazla maruz kalınmasından dolayı ciltte kurumalar ve bunun getirdiği tahrişler olabilir. Öte yandan, nem düzeyi azalarak cildin kurumasına yol açabilir.
EN DEĞERLİ GİYSİNİZ, CİLDİNİZ
Sağlıklı bir şekilde güneşlenme, özellikle derinin D vitamini üretimi için önemlidir. Bununla birlikte yukarıda bahsedilen sorunlardan korunmak için alınması gereken bir takım önlemler vardır. Bronzlaşmak için kesinlikle öğle saatlerini tercih etmemelisiniz. Çünkü öğle saatlerinde güneş ışınlarının en zararlı etkileri baş gösterir. Vücudunuzun çeşitli bölgelerinde benleriniz mevcutsa, kesinlikle çok dikkatli olmalısınız. Güneş ışınlarının en dik olduğu saatlerde benlerinizi korumaya özen gösterin. Kontrolsüz bir şekilde güneş ışığına maruz kalan benlerde, deri kanseri (malign melanoma) riski artar. Güneşlenmek için sabahın erken saatlerini veya güneşin batışına yakın zamanları tercih edin. Bunun dışındaki vakitlerde güneş ışınlarına maruz kalmak, cildinizde erken yaşlanmaya neden olacaktır. İlerleyen yaşla birlikte başlayan kırışıklıkların zamanından önce görülmesinin nedenlerinden birisi de yine öğle güneşine maruz kalmaktır. Güneşlenirken muhakkak kaliteli güneş kremleri kullanın (tercihen SPF 50). Merdiven altı veya alışveriş merkezleri gibi yerlerde satılan medikal olmayan ürünleri tercih etmek yerine eczanede satılan güneş kremleri tercih edilmelidir. Çünkü krem üzerinde yazan SPF gerçek koruma düzeyini yansıtmayabilir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise, güneş kremleri güneşe çıkmadan yaklaşık 20 dakika önce sürülmeli ve en etkili güneş kremlerinin bile etkinlik süresinin maksimum 2,5-3 saat olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca uzun süreli değil, parça parça kısa süreli güneşlenmek daha doğrudur. Güneşlenme esnasında ara ara havuza ya da denize girin. Mümkünse şapka takın ve özellikle güneş altında bolca sıvı tüketin. Sonuç olarak; en değerli giysinizin cildiniz olduğunu unutmayın. Cildiniz bir ömür boyu estetik ve sağlık açısından oldukça önemli. Onu, yaz aylarında bronz ve güzel görünebilmek adına tehlikeye atmayın.
ANLAŞMALI KURUMLAR
GALERİ
TANITIM FİLMİ
İLETİŞİM FORMU
İNSAN KAYNAKLARI
Medipol Sağlık Grubu yenilik ve gelişmelerinden
haberdar olabilirsiniz.