Sitede Ara

Parkinson Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Parkinson hastalığı, beyin hücrelerinin kaybına ve dopamin adı verilen bir kimyasal madde eksikliğine neden olan, kronik bir nörolojik bozukluktur. Parkinson hastalığının tanısı hastanın yakınmalarını dinledikten sonra yapılan bir nörolojik muayene ile konulmaktadır.

Parkinson Belirtileri Nelerdir?

Parkinson belirtileri arasında; hastada titreme, tutukluk, hareketlerde yavaşlama, yürümede bozulma, salya artışı, yazıda küçülme ve omuz ağrısı görülebilmektedir. Parkinsonu taklit edebilecek diğer hastalıklar açısından beyin MR’ı, kan ve idrar tetkikleri istenebilmektedir.

Parkinsonun Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Parkinson hastalığının tedavi yöntemleri arasında; ilaç tedavisi, fizyoterapi, egzersiz, diyet değişiklikleri ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi tedaviler semptomların kontrol altına alınmasına yardımcı olabilmektedir. Hastalık belirtileri ilerlemiş ve ağızdan alınan ilaçlara yanıtı azalmış hastalarda farklı tedavi seçenekleri mümkündür.

Doğru seçilmiş hastalarda Beyin Pili takılması hastaların yaşam kalitesini belirgin ölçüde artırarak, ilaçlara duyulan ihtiyacı azaltmaktadır. Parkinson hastalığının temel tedavisi olan ilacın, ağızdan değil de bağırsaktan direkt olarak verilmesi yöntemi de hastalığın ileri aşamalarında oldukça etkili bir metoddur. Yine hastanın durumunu dakikalar içinde düzelten cilt altı enjeksiyonu ile uygulanan ilaçlar mevcuttur.