Sitede Ara

Otizm Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Otizmin erken çocukluk döneminde (okul öncesi) belirtilerin gözlendiği önemli bir nörogelişimsel bozukluktur. Beynin sosyal iletişim ve etkileşimi sağlayan kısımlarının gelişiminde görülen farklılıktır.

Otizme dair belirtiler bazı çocuklarda gelişim basamaklarının erken dönemlerinde başlarken, bazı çocuklarda öncelikle normal seyreden gelişimde gerileme veya aksaklıklar olmaktadır. Ayrıca; dikkat ve uyku bozuklukları, dil ve konuşma becerilerindeki gecikme, tekrarlayan hareketler ve rutinler belirtiler arasındadır.

Otizm Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Eğitimsel Terapi: Çocuğun dil ve konuşma becerilerini geliştirmek, sosyal etkileşim ve uyum sağlamak amacıyla eğitimsel terapi yapılmaktadır.

Komunikasyon Terapisi: Çocuğun iletişim becerilerini geliştirmek için yapılmaktadır.

Medikal Tedavi: Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda yapılan medikal tedaviler arasında antidepresanlar ve kişiye uygun ilaç tedavileri uygulanmaktadır.

Her çocuğun durumu farklı olduğu için, en uygun tedavinin ne şekilde yapılması gerektiği konusunda bir uzmana danışılması gerekmektedir. Otizm tedavisi devamlı olması gereken bir hastalıktır ve çocuğun yaşına ve durumuna göre tedavinin şekli değişiklik göstermektedir.