ONLİNE İŞLEMLER
Lazer göz ameliyatı (göz çizdirme) hipermetrop, miyop ve astigmat gibi göz kusurlarının tedavi edilmesi amacıyla yapılmaktadır.
Kişiye özel yapılan lazer göz ameliyatı sonrası gözlük ve lens kullanılmasına gerek yoktur. Yıllardır yapılmakta olan lazer göz ameliyatı, bireylere daha net bir görüş imkanı sunarak yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olmaktadır.
Halk arasında göz çizdirme olarak bilinen lazer göz ameliyatı miyop, hipermetrop ve astigmat gibi göz kusurlarını düzeltmek ve net görülmesini sağlamak için kullanılan bir yöntemdir.
Lazer göz ameliyatı bedensel gelişimini tamamlamış 18 yaş üstü her bireye yapılmaktadır. Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kişinin görme kalitesini etkileyen hastalıklara yönelik yapılan göz lazer ameliyatı sonrası net görüş elde edilmekte ve gözlük kullanımına gerek duyulmamaktadır.
Görme bozukluklarını gidermeye yönelik lazerin farklı çeşitleri kullanılmaktadır. Bunlar hastanın durumuna ve hastalığa bağlı olarak doktor tarafından belirlenmektedir.
Lazer göz ameliyatında her şey kişinin göz bulgularına göre planlanmakta ve uygulanmaktadır. Gelişmiş teknolojisi ile güvenli bir uygulama olan göz lazer ameliyatında başarı oranı oldukça yüksektir. Buna ek olarak işlem süresi kısadır. Ağrısızdır. 20/20 ve ötesi net görüş sağlamaktadır. Gece araba farlarından rahatsız olma daha azdır. Lazer göz ameliyatı ile iyileşme daha hızlıdır.
Lazer göz ameliyatının yapılabilmesi için öncelikle göz yapısının analiz edilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra tedavi başarısında üstün teknolojiye sahip cihazlar, uluslararası standartlara uygun hastane koşulları ve hekim deneyimi oldukça önemlidir.
Ameliyat sonrası bakımın bir parçası olarak, taburcu edilen hastalara gözlerini korumak amaçlı göz kalkanı (gözlük) verilmektedir. Ek olarak doktor kontrolüyle sürecin takibi yapılmaktadır.
Dünyada şu ana kadar 31 milyonun üstünde lazer göz ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Çok sıkı kuralları olan ABD’de her yıl 1 milyonun üstünde lazer ameliyatı yapılmaktadır. ABD’de FDA onayı, Avrupa Birliği’nde CE onayı bulunmaktadır. Excimer lazer ameliyatlarının yaklaşık olarak 20 yıllık bir geçmişi vardır. Bu yıllar içerisinde git gide daha da geliştirilmiş teknoloji belirgin bir biçimde oturmuştur.
Her tür cerrahi girişimde olduğu gibi lazer refraktif cerrahide de bazı risk ve komplikasyonlar vardır. Lazer göz ameliyatını yapacak hekimin bilgisi, eğitimi, tecrübesi ve kornea hastalıkları ve refraktif cerrahi konusunda üst ihtisasının olması risklerin değerlendirilmesi ve sorunlara zamanında müdahale için oldukça önemlidir.
Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Gözde Kuruluk Olur mu? Lazer göz ameliyatlarından sonra ilk 6 ayda kuruluk görülebilir ancak bu oldukça nadir görülen bir durumdur. Bu evrede günde 3-4 defa suni gözyaşı damlalarının kullanılması gerekebilir.
Lazer Ameliyatından Sonra Yakın Gözlüğü Takmam Gerekir mi? Lazer olsun olmasın; miyop, hipermetrop, astigmat fark etmeden bütün insanların 45 yaşları civarında yakını görme uyumlarında sorunlar belirginleşir. Bu durumun lazer ameliyatı ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak Miyop hastalar lazer ameliyatı ile net görmeye başladıklarında, bütün normal (emetrop) insanlar gibi 40-45 yaşlarından sonra yakın gözlüğüne ihtiyaç duyabilirler. Bunu aşmak için de çeşitli yollar mevcuttur.
Gözlerim Çok Hareketli ve Oynuyor, Lazer Göz Ameliyatı Yaptırabilir miyim? Günümüzde kullanılan lazer cihazları gözün hareketlerini takip edebildikleri için lazer olabilirsiniz.
Lazer Ameliyatı Sonrasında Derecelerim Sıfır Olabilir mi? Gözlükten Kesinlikle Kurtulur muyum? Lazer göz ameliyatı sonrasında derecelerin sıfır veya sıfıra yakın olması beklenmektedir.
Lazer Göz Ameliyatından Sonra Katarakt veya Başka Bir Göz Ameliyatı Yapılabilir mi? Lazer göz ameliyatı sonrasında diğer göz ameliyatları uygulanabilmektedir.
Lazer Ameliyatından Sonra Dereceler Tekrar Geri Gelir mi? Lazer göz ameliyatı (göz çizdirme) ile kalıcı doku şekillendirilmesi yapılmaktadır. 10-15 yıllık takip çalışmalarında derecelerin geri gelmeyeceği gösterilmiştir. Ancak işlem öncesi çok yüksek derecesi olanlarda, gizli derecesi olanlarda ve hastaların %5’inde lazer ameliyatı sonrasında göz derecelerinde çoğunlukla fazla olmayan oynama olabilir. Bu hastalara da gerekirse düzeltme (touch-up) lazer yapılabilir.
Lazer Göz Ameliyatı kişiye özel uygulanan bir tedavi yöntemidir. Yapılacak işlemin yöntemine, her iki göz veya tek bir göz olma durumuna göre fiyatlarda değişiklik olabilmektedir. Bu nedenle lazer göz ameliyatı güncel fiyatları için hastanemizden bilgi alabilirsiniz.
Hem Türkiye’de hem de yurtdışında birçok doktor ve göz doktoru başarıyla lazer ameliyatı olmuştur. Ayrıca birçok doktor yakını ve akrabası bu ameliyatı başarı ile geçirmişlerdir. 2014 yılında dünyanın en saygın bilimsel göz dergilerinden olan Journal of Cataract Refractive Surgery’de 226 doktor ve göz doktorundan oluşan hasta grubunun 3 yıllık lazer ameliyat sonuçları yayınlanmış ve çok iyi sonuçlar bildirilmiştir. Ameliyattan önce uygunluk testi başarılı olan hastalar sadece ameliyat olabilmektedir. Doktorda olsanız gözünüz uygunluk testlerinden başarılı olarak geçmediyse ameliyatı mümkün olmamaktadır.
iLasik lazer uygulaması kişiye özel yapılan bir ameliyattır. iLasik; miyop, hipermetrop ve astigmat problemleri bulunan bireylere yönelik yapılan bir uygulamadır. Özellikli bir Wavefront ölçümü kullanılmaktadır. Bu ölçüm kişinin gözlük numarası dışında görme kalitesini etkileyebilecek birçok özelliğin değerlendirilmesini sağlamaktadır. Güncel teknolojik cihazlar ve uzman hekimlerimiz tarafından görme kalitesini etkileyen derecenin uygun standartlara göre ayarlanması sağlanmaktadır. iLasik sonrası gözlük veya lens kullanmaya gerek duyulmamaktadır.
Ağrısız bir uygulama olan Lasik, korneadan kapakçığın kaldırılması sonrası ortaya çıkan alana excimer lazer ışınlarının iletilmesiyle yapılmaktadır. Lasik uygulamasından sonra gözlerde yanma, batma ve sulanma gibi şikayetler olmamaktadır. Lasik yönteminde hastanın görme seviyesi lazerden bir gün sonra düzelmektedir.
No touch lazer, yakını veya uzağı görmede problem yaşayanlarla birlikte katarakt operasyonu geçiren veya retina tabakasında yırtık oluşma riski bulunanlara yapılmaktadır. No touch lazer yöntemi son yıllarda ortaya çıkan ve özel bir yazılımla göze hiç dokunmadan sadece lazer cihazının atışlarıyla göz numaralarının düzeltilmesini sağlayan bir yöntemdir. No touch lazer uygulamasının en önemli avantajı hastaların ameliyat sırasında ağrı veya acı hissetmemesidir.
Göz kuruluğu hastaların en sık göz doktorlarına başvurduğu şikayetlerden biridir. Göz kuruluğu şikayeti bulunan bireylere uygulanan IPL lazer de amaç kuvvetli ışık dalgaları yardımıyla yağ bezlerinin gözeneklerini tıkayan sertleşmiş salgıları temizlemektir. IPL lazer uygulaması cilt üstünden uygulanan bir yöntemdir. Amaç gözün içinde bulunan yağ bezlerini uyararak gözyaşı miktarını artırmak ve göz kuruluğu şikayetini ortadan kaldırmaktır.
Glokom ya da göz tansiyonu, görme sinirlerinde ilerleyici bir hasara neden olan göz hastalığıdır. Bu hastalıkta en önemli etken yüksek göz içi basıncıdır. SLT (Glokom) lazer uygulaması, glokom hastalığı bulunan kişilerde göz içi basıncının düşürülmesi için yapılan bir işlemdir.
Katarakt işlemi sonrası göz içine yerleştirilen merceğin arka tabakasındaki zarda meydana gelen matlaşmanın giderilmesi için yapılan bir uygulamadır.Ameliyattan sonra hasta berrak,net ve numarasız görüşe kavuşmaktadır. YAG lazer uygulaması genellikle ileri yaş hasta grubuna hitap edilebilmektedir.
Retinada meydana gelebilen kanamaların veya oluşan yırtılmaların tedavisine yönelik yapılan bir uygulamadır. Argon lazer uygulamasının işlevi yırtılan retina tabakasını sağlamlaştırmak, kanayan göz sinir tabakası damarlarını kapatmak, kanamayı durdurmak ve hasarın büyümesini engellemektir.