Sitede Ara

İstemediğiniz Dövmelerden Kurtulun

İstemediğiniz Dövmelerden Kurtulun

Dövme yaptırdınız ve sıkıldınız. Peki şimdi ne yapacaksınız? Dövmelerinizi sağlıklı bir şekilde sildirmek ve iz bırakmamak için uzman bir dermatoloğun kapısını çalmanız yararınıza olacaktır...

Bir hevesle dövme yaptırdınız fakat sonrasında sıkıldınız. Ya da tamamen sağlıkla ilgili çekincelerinizden ötürü artık dövmenizi istemiyorsunuz. Peki bu durumda ne yapacaksınız? Dövmenizi sağlıklı bir şekilde sildirmenin yolu var mıdır? Sildirirseniz izi kalır mı? Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde son teknoloji lazer yöntemiyle dövmeleriniz başarıyla silinebiliyor. Dövme silme konusunda pek çok teknik bulunuyor. Ancak bunlardan birçoğu ciltte kalıcı hasar bıraktığı için uygulamayı yaptıracağınız yerin seçimi oldukça önemli. Bir de bu kararı aldığınızda mor, pembe, sarı renklerin bazı tonları ten rengi ve beyaz renkli dövmelerin lazer ile kolay kolay silinmediğini unutmayın. Dövmenin silinmesinde, dövme yaşı, bölgesi, dövmenin kalitesi ve renkleri oldukça önemli değişkenlerdir. Öncelikle silinmek istenen dövme en az bir yıllık olmalıdır. Dövme silme tedavisi 6-8 hafta aralıklarla yapılır. Amatör dövmelerde ortalama 4-6 seans, profesyonel dövmede 6 seans üzerinde tedavi gerekebilir. Renk siyahtan ne kadar uzaklaşır ve sarıya kayarsa, dövme silme işlem seansı ve maliyeti de o oranda artarken, başarı oranı da düşmektedir. Q switched ND YAG lazer 1064 nm (siyah, lacivert renkli dövmeler), Q switched ND YAG 532 nm KTP lazer (kırmızı, mor, turuncu renkli dövmeler), Q switched ruby lazer (siyah, lacivert yeşil renkli dövmeler), Q switched alexandrite lazer (siyah, lacivert yeşil renkli dövmeler), Q switch ND YAG lazer koyu tenli kişilerin dövme silme tedavisinde daha güvenle kullanılır. Son zamanlarda fraksiyonel lazerler dövme silmede denenmeye başlamıştır. Bu tür lazerler hücreleri uyararak boyaların hücreler tarafından atılmasını kolaylaştırmaktadırlar. Fraksiyonel lazerler dirençli dövme silme işlemlerinde yardımcı tedavi olarak kullanılabilir.

İŞLEM ÖNCESİ LOKAL ANESTEZİ

Dövme silme talebiyle başvuran kişilerin en çok merak ettiği bir diğer konu ise, dövme silme işlemi sonrasında iz kalıp kalmayacağıdır. İşlem sonrasında nadiren de olsa iz kalma şansı vardır. Bu durum genellikle uygulama hatalarında veya bazı sarı, yeşil gibi renklerde çoklu uygulama gerektiren durumlarda görülebilmektedir. Uygulama ağrılı olduğu için işlem öncesi lazere bağlı ağrı şiddetini azaltmak için lokal anestezi krem uygulaması yapılır. Dövme üzerinde gelişen uçuk, siğil gibi bir takım hastalık durumunda bunların tedavisinden sonra silme işlemi yapılmalıdır. İşlem sonrası bölgeye nemlendirici veya güneş gören bölge ise güneşten koruyucu kullanması tavsiye edilir. Soğuk uygulama da işlem sonrası rahatlatıcı etkidedir. Dövmeler isteğe bağlı olarak bölgesel olarak da silinebilir. Öt yandan kalıcı makyajlar da dövme lazeri ile çıkarılabilir. Fakat bazen kırmızı renklerde işlem sonrası kahverengi leke gelişimi olabilir. Bundan dolayı işlemin profesyonel birimler tarafından doktor kontrolünde yapılması önemlidir. Tedaviden sonraki günlerde işlemin uygulandığı bölgelerde kabuklanma oluşabilir. Fakat bu 3-4 gün içerisinde geçer.