Sitede Ara

Boyun Germe Ameliyatı Nedir? Kimler Yaptırabilir?

Boyun Germe Ameliyatı Nedir? Kimler Yaptırabilir?

Boyun germe ameliyatı plastik, estetik ve rekonstrüktif alanına uzman cerrahlar tarafından yapılan bir cerrahi işlemdir. 

Boyun Germe Nedir?

Boyun germe çene çizgisi ve boyundaki yaşlanma belirtilerini iyileştiren bir cerrahi işlemdir.

Boyun Germe Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?

Boyun germe ameliyatı, boyun kaslarında deformasyon, sarkma, kırışıklıklar, şekil kaybı ve boyun bölgesinde şişkin bir görünüm olan kişiler için uygun bir ameliyattır.

Boyun Germe Ameliyatı Kaç Yaşında Yaptırılabilir?

Boyun germe ameliyatının 18 yaş sınırlaması olmakla birlikte, genel olarak 45- 50 yaş aralığında kişilerin yaş almaya bağlı olarak kırışıklıklar, sarkma ve şişkin görünüm nedeniyle tercih edebilmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Neleri Tedavi Edebilir?

  • Alt yüzdeki gıdı oluşturan fazla yağ ve deri gevşemesi
  • Çene altında aşırı yağ birikimleri
  • Gevşek boyun derisi
  • Boyunda anormal konturlar oluşturan kas bantları

Bilgi ve Randevu Almak İçin Formu Doldurun

Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Muayene Süreci Nasıldır?

Boyun germe ameliyatı öncesi doktor muayenesi çok önemlidir. Hastanın bu ameliyatı neden istediği, beklentileri ve arzu ettiği sonucu uzman bir doktor ile muayene sırasında görüşülür.

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahinin gerekli gördüğü tetkikler hastaya uygulanır. Yapılan tetkiklerin sonucunda hastanın genel sağlık durumu uygun ise ameliyat için hazırlıklara başlanabilir. 

Kişinin rutin olarak kullandığı ilaçlar veya ilaç alerjileri varsa doktoruna mutlaka belirtilmelidir.

Daha önceden geçirilen herhangi bir ameliyat var ise mutlaka doktora bilgi verilmelidir. 

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı tüm bu muayene ve tetkikler sonucunda; kişinin genel sağlık durumunu ve risk faktörlerini değerlendirir. Kişinin yüzünü inceleyerek, gerekli ölçümler yapar ve ameliyatın sonuçlarını, olası komplikasyonlarını detaylı olarak paylaşır.

Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Hazırlık Nasıldır?

Boyun germe ameliyatı öncesi hazırlık süreci şu şekildedir:

●  Laboratuvar testleri ve anestezi doktoru tarafından değerlendirmeniz yaptırılacaktır.
●  Mevcut ilaçlar doktora belirtilerek, değerlendirilir.
●  Ameliyat öncesi sigara içmekten kaçınınız.
●  Kanamayı ve morarmayı artırabilecekleri için aspirin, iltihap önleyici ilaçlar ve diğer takviyeleri almaktan kaçınılmalıdır.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boyun germe ameliyatı intravenöz sedasyon ve genel anestezi uygulanarak yapılabilmektedir. Uzman doktor hastanın genel sağlık durumuna göre uygun seçeneği belirleyecektir. 

Boyun germe işlemi, arzu edilen değişiklik derecesine bağlı olarak farklı seçenekler sunar. Bu seçenekler arasında geleneksel boyun germe insizyonu ya da sınırlı kesiler yer alır. Geleneksel boyun germe insizyonu (kesi yapılması), saç çizgisinde belirlenen bir bölgeden başlayarak kulak çevresinden aşağı doğru devam eder ve arka saç çizgisinde son bulur. Bu işlem sırasında, boyun ve yüz bölgesindeki yağ dokusu yeniden şekillendirilebilir ya da yeniden dağıtılabilir.

Boyun derisinin altındaki doku yeniden konumlandırılır, genellikle platisma kası gerilir. Yükseltilmiş konturlar üzerinde cilt yeniden örtülürek, fazla cilt çıkarılır. Bu bölgenin liposuction ve kas onarımı için sıklıkla çene altından ayrı bir kesi yapılması gerekir. Dikişler veya cilt yapıştırıcıları kesileri kapatır. Sınırlı bir kesi ile boyun germe sadece kulak çevresinde kesiler içerebilir. 

Kesi hatları dikişlerle ve bazen cilt yapıştırıcısıyla kapatılır. Dikişler eriyebilir veya birkaç gün sonra alınması gerekebilir. İyileştikten sonra, boyun germe ameliyatından kaynaklanan kesi izleri genellikle saç çizgisi içinde ve kulağın doğal hatlarında gizlenebilir. Boyun gerdirmenin gözle görülür iyileştirmeleri, şişlik ve morluklar azaldıkça ortaya çıkar.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Ameliyattan sonra hastanın yanında refakatçi bulunması yardımcı ve destek olmak adına oldukça önemlidir.

Boyun germe ameliyatından sonra iyileşme döneminde şişlik ve morlukları en aza indirmek için yüzünüze ve boynunuza bandaj bulunabilir. Derinin altında birikebilecek fazla kanı veya sıvıyı boşaltmak için ince bir tüp (dren) mevcut olabilir. 

Taburcu olmadan önce uzman doktor, iyileşmeye yardımcı olmak ve enfeksiyon olasılığını azaltmak için uygulanacak veya alınacak ilaçlar, cerrahi bölgede veya genel sağlığınızla ilgili dikkat edilmesi gereken durumlar gibi bilgileri hasta ile paylaşılacaktır.

Ameliyattan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Boyun germe ameliyatından sonra, şişliğin tamamen dağılması birkaç hafta ve aylar sürmekle birlikte, kesi çizgilerinin olgunlaşması da altı ay kadar vakit alabilir. Bu nedenle kişinin güneşten korunma ve sağlıklı bir yaşam tarzına dikkat etmesi oldukça önemlidir.

Şişlik ve morluk azalmaya başladıkça, gözle görülür iyileşmeler ortaya çıkar. 

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanının önerilerine uymak, ameliyatın başarılı ve güzel sonuçlar ortaya çıkarması için çok önemlidir.

Ameliyat kesilerinin iyileşme süresi boyunca aşırı kuvvete, aşınmaya veya harekete maruz kalmaması gereklidir. 

Boyun Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olabileceği gibi, boyun germe ameliyatının riskleri olabilmektedir. Ameliyatın riskleri nadir olarak görülse de; kanma, kan birikmesi, enfeksiyon riski, uyuşukluk veya cilt hassasiyeti oluşumu, uzun süren şişlikler, renk değişimi veya cilt düzensizlikleri gibi riskler görülebilir.

Boyun Germe ile Birlikte Uygulanabilecek Gençleştirme İşlemleri Nelerdir?

Yüz ve boyundaki genç hatların kaybı, kalıtım, yerçekimi, çevresel koşullar ve stres gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Boyun bölgesi yüzün üst görünümüyle uyumsuz olduğunda boyun germe iyi bir çözüm olabilir. 

Boyun germe ile birlikte uygulanabilecek gençleştirme işlemleri arasında; yağ enjeksiyonu, kaş kaldırma ve blefaroplasti (göz kapağı estetiği) yer alabilir. 

Ameliyat Sonrası Normal Aktiviteye Ve Egzersize Ne Zaman Dönebilirim?

Boyun germe ameliyatın kapsamına bağlı olarak hastaların günlük yaşantısına, aktivitelerine ve egzersizlere ne zaman dönebilecekleri değişebilir. Sınırlı bir ameliyatla, hastalar iki hafta içinde normal aktivitelere dönebilirler. Ancak, hastaların ameliyat sonrası doktorun önerilerini takip etmeleri ve istirahat etmeleri oldukça önemlidir.

Boyun Germe Ameliyatı Fiyatları?

Boyun germe ameliyatı kişiye özel uygulanan bir tedavi yöntemidir. Yapılacak işlemin yöntemine göre fiyatlarda değişiklik olabilmektedir. Bu nedenle boyun germe ameliyatı güncel fiyatları için hastanemizden bilgi alabilirsiniz.

5 Mayıs 2023