ANLAŞMALI KURUMLAR
KURUMSAL
MERKEZLERİMİZ
BİLGİ KÖŞESİ
444 70 44
FOR INTERNATIONAL PATIENTS
TR
EN
AR
FR
RU
DE
AZ
AL
BG
UZ
RO
GE
MN
KZ
RS
Geri
TR
EN
AR
FR
RU
DE
AZ
AL
BG
UZ
RO
GE
MN
KZ
RS
ONLİNE İŞLEMLER
ÜYE GİRİŞİ
RANDEVU
REÇETELER
TAHLİL SONUÇLARI
E-GEÇMİŞ OLSUN
MEDİPOL BEBEKLERİ
TIBBİ BİRİMLER
DOKTORLARIMIZ
TEKNOLOJİ
CHECK-UP
Neden Check-Up Yaptırmalıyız?
Check-Up
Adımları
Check-Up Hazırlık Bilgileri
Check-Up
Paketleri
Burada Hayat Var!
EVDE SAĞLIK
İLETİŞİM
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Dış Temsilcilikler
Burada Hayat Var!
HASTANELERİMİZ
Koşuyolu
İstanbul Medipol Hastanesi
Bağcılar
Medipol Mega Üniversite Hastanesi
Esenler
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Sefaköy
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Vatan
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Çamlıca
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Unkapanı
Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
Pendik
Medipol Üniversitesi Hastanesi
Bahçelievler
Medipol Hastanesi
Ankara
Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi
Medipol Acıbadem
Bölge Hastanesi
Burada Hayat Var!
ANLAŞMALI KURUMLAR
KURUMSAL
MERKEZLERİMİZ
BİLGİ KÖŞESİ
444 70 44
ONLINE İŞLEMLER
ÜYE GİRİŞİ
RANDEVU
REÇETELER
TAHLİL SONUÇLARI
E-GEÇMİŞ OLSUN
Sitede Ara
TÜM SONUÇLAR
ARA
Medipol Sağlık Grubu
Bilgi Köşesi
Bunları Biliyor Musunuz?
Bebek Beslenmesinde Pratik Bilgiler
Ek besinlere geçtikten sonra bazı noktaları atlamayın. Medipol Üniversitesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Baysoy’un önerileri var.
6. AYDAN SONRA...
Anne sütü doğumdan sonraki ilk 6 ay bebeğin tüm besin gereksinimlerini karşılar. 6. aydan sonra anne sütünün yanında ek besinlerin başlandığı dönem, tamamlayıcı beslenme olarak adlandırılır. Tamamlayıcı beslenme bebeğin büyümesinde kritik bir dönemdir. Bu dönemde bebeğin katı gıdaları çiğnemeyi ve besinleri güvenli bir şekilde akciğerine kaçırmadan yutmayı öğrenmesi gerekir. Tamamlayıcı beslenmeye başlanmaması ya da besinlerin bebeğin gelişim düzeyine uygun verilmemesi ve düşük kalorili içecek ya da yiyeceklerin verilmesi kilo alimim olumsuz yönde etkiler. Bu durum, bebeklerin beyin gelişiminin en hızlı olduğu yaşamın ilk 2-3 yılında yetersiz beslenmesine yol açar.
ÇİĞNEMEYİ ÖĞRENMELİ
Bebeğe verilen besinlerin kıvamının yaşla birlikte artırılması önemlidir. Bebek 6-7 ay civarında genellikle püre tarzında besinleri yiyebilirken, 8. aydan sonra çatalla ezilerek küçük parçalar haline getirilmiş besinleri, 9-10. aydan sonra ise ezilmemiş yumuşak besinleri eline alarak kendi yiyebilir. Katı besinlerin çiğnenip yutulması bebek için bir öğrenme sürecidir. Beslenme sırasında öksürme, öğürme ve besini tükürme gibi belirtiler olabilir. Bu çok normaldir. Bebeğe sürekli blender’dan geçirilmiş besinler verilmesi bebeğin çiğnemeyi öğrenememesine yol açar. Bebeğe ayına uygun kıvamda besinlerin verilmemesi hem beslenme yetersizliğine hem de beslenmeyle ilgili davranışsal sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. Ayrıca öğünlerin bebek için bir öğrenme ve sosyalleşme alanı olduğu ve bebeklerin görerek ve yaparak öğrendiği akılda tutularak 6. aydan sonra mümkün olan her seferde bebeklerin öğünlere aile sofrasında katılmaları sağlanmalıdır.
ACIKMASINI BEKLEYİN
Bebek 1 yaşına yaklaştıkça kendi kendini beslemekten zevk alır, buna engel olunduğunda ise tepki gösterir ve beslenmeyi reddeder. Tamamlayıcı beslenme döneminde beslenme araları uzar. 6. aydan sonra 2-3 saat gibi aralıklarla beslenmesi gerekir. Aç değilken beslenmesi bebeği üzer, sinirlendirir ve beslenmeye karşı olumsuz duygular göstermesine neden olur. Öğürme ya da kusma gibi tepkiler verebilir. Bu durum, bebeğe bakan kişilerde iştahsızlık olarak yorumlanabilir ve bebeğe gereksiz tetkikler yapılmasına ve tedaviler uygulanmasına yol açar..
ANLAŞMALI KURUMLAR
GALERİ
TANITIM FİLMİ
İLETİŞİM FORMU
İNSAN KAYNAKLARI
Medipol Sağlık Grubu yenilik ve gelişmelerinden
haberdar olabilirsiniz.