Atopik Dermatit Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Atopik dermatit; kronik, şiddetli ve kabarık cildin bir tür iltihaplı hastalığıdır. Atopik dermatit vücudun belli bölgelerinde, özellikle kollar, bacaklar, yüz ve boyunda görülebilmektedir. Atopik dermatitin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, cildin çok hassas olması, allerjik reaksiyonlar ve genetik faktörlerin rol oynayabileceği düşünülmektedir.

Atopik Dermatit Tedavisi Nasıldır?

Atopik dermatit tedavi seçenekleri hastaların durumuna göre farklılık göstermektedir. Fakat, tedavi yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Cildin Nemini Artırma: Atopik dermatitli cildin nemini artırmak, iltihaplı semptomları hafifletmeye yardımcı olabilmektedir.

Cilt Temizliği: Atopik dermatitli cildin düzenli olarak yumuşak bir sabun ve su ile yıkanması, cildin kurumasını önleyebilmektedir.

Kortikosteroid Kremler: Atopik dermatitli cildin iltihaplanmasını hafifletmek için kortikosteroid kremler kullanılabilmektedir.

Anti-allerjik İlaçlar: Atopik dermatitin nedeni allerjik reaksiyonlar olduğunda, anti-allerjik ilaçlar verilebilmektedir.

Fototerapi: UV ışığının cildi tedavi etmeyi amaçlayan fototerapi, atopik dermatitli hastalarda etkili olabilmektedir.


Giriş Tarihi: 17.02.2023

Güncellenme Tarihi: 17.02.2023


Web sitemizde yer alan tüm içerikler yalnızca genel bilgilendirme amacı taşımaktadır. Şikayetinizle ilgili değerlendirme, tanı ve tedavi için mutlaka bir doktora veya sağlık kuruluşuna başvurunuz.