Sitede Ara

Kıyafet Seçiminin Et Benlerine Etkisi

Et benlerinin ortaya çıkmasını etkileyen faktörler arasında genetik ve fiziksel özelliklerin yanı sıra giyim tercihleri de bulunmaktadır. Özellikle iş kıyafetlerindeki yakalı giysiler kolye, kravat, fular gibi aksesuarlar da et benlerinin oluşumuna neden olabilmektedir.


Benlerde eğer şekil bozukluğu, renk değişimi veya boyutta farklılık gibi değişkenlikler saptanırsa mutlaka bir dermatoloğa gösterilmelidir. Şüpheli durumlarda biyopsi yardımıyla benlerin incelenmesi de oldukça önemlidir.

Et benleri, genellikle vücudun bazı bölgelerinde, özellikle boyun, göz kapakları, koltuk altı ve kasık gibi kıvrım yerlerinde, sıkça görülen ve genellikle tehlikeli olmayan kozmetik oluşumlardır. Yaşla birlikte sayılarında artış olabilen bu benler, genellikle saplı, yumuşak bir dokuya sahip, deri renginde veya daha koyu renkte olan iyi huylu benlerdir. 


Yaşlanma süreci, hamilelik, fazla kilo alımı gibi etkenlerin yanı sıra kolye, kravat, fular takma ve yakalı giysi giyme gibi tercihler, et benlerinin oluşumunu etkileyebilir. Hormonal nedenlere bağlı olarak metabolizmanın yavaşlaması, insülin direnci veya yumurtalık kisti gibi bazı sağlık sorunları aşırı kilo alımına ve ben oluşumuna neden olabilir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte sayılarında artış olabilen benlerin aynı zamanda herhangi bir ilaçla da tedavisi yoktur. Halk arasında sıklıkla yanlış bilinen benlere ip ya da saç bağlama gibi yöntemler maalesef enfeksiyona veya vücut estetiğini etkileyebilecek izlere neden olabilmektedir. 


03 Ekim 2023, Salı