Sitede Ara

Grip Sandı Kalp Yetmezliği Çıktı

Lüleburgaz’da yaşayan 77 yaşındaki Neriman Türker, soğuk algınlığı şüphesiyle hastaneye başvurunca kalp krizi geçirdiğini öğrendi. Hastanede kalp damarına iki adet stent takıldı ancak şikayetleri devam etti. Lüleburgaz’daki doktorunun yönlendirmesi sonucu Medipol Mega Üniversite Hastanesi ile yolu kesişti.

3 çocuğu ve 9 torunu bulunan Türker, kalp krizi sürecini anlattı;

“Kendimi çok halsiz hissedince soğuk algınlığı şüphesiyle bir hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu sorununun grip değil kalpten geldiğini öğrendik. Apar topar anjiyo yapılınca kalp krizi geçirdiğim anlaşıldı. 2 stent takıldı ancak göğüs ağrılarım son bulmadı. İyileşemediğim için birçok hastaneye gittik ama sorunun ana kaynağını bulamadılar. En son doktorumun önerisiyle Medipol Hastanesi’ne başvurduk. Doktorlarımın müdahalesiyle 77 yaşında yeniden doğdum. Günlük aktivitelerimi çok rahatça yapabiliyorum, yeter ki omzumda çantam olsun. Merdiven de çıkarım, torunlarımla da oynarım.

Başarılı bir ameliyata imza atan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kalp Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Korhan Erkanlı yaşanan tıbbi süreci şöyle anlattı;

“Hasta bize sevk edildiğinde iki kere kalbi durmuş ve solunum cihazına bağlıydı. Ciddi bir kalp krizi geçirmişti. Tedavisine hemen başlayarak, geçici bir kalp destek cihazı koyduk. Kendini toparlayınca kalıcı kalp destek cihazına döndük. Hastamız bir hafta gibi kısa bir sürede toparlandı. Şimdi eski sağlığına kavuştu.”

Ameliyat sürecinde kalp tetkiklerini gerçekleştiren Kardiyolog Prof. Dr. Oğuz Karaca ise şunları kaydetti;

“Hasta ciddi bir kalp yetmezliği geçirdiği için bize başvurdu. Hastalığın oluşumu kalbin ana damarlarından bir tanesinin tıkanması sonucunda meydana gelen kalp durması. Yaptığımız testler sonucunda yapay kalp yerleştirmeye karar verdik. Hastamız problemsiz bir şekilde 10 günde taburcu oldu.”


19 Ocak 2023, Perşembe